Un lloc incomparable

El delta de l’Ebre ens ofereix un marc incomparable, únic i singular amb indrets de gran riquesa biològica i una diversitat ornitològica de valor incalculable que captiven als amants de la tranquil·litat i la bellesa dels seus paisatges.

Com ja s’ha comentat, l·illa de Buda es una propietat privada compartida amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i delimitada per les dos branques del riu Ebre en la seva desembocadura al mar. A més de ser excepcional i única en molts aspectes, presenta pel viatger un lloc d’esbarjo indubtable. Amb la gestió d’un turisme de baix impacte es pretén obrir al coneixement de la societat les excel·lències de l’illa de Buda i el seu entorn.

L’illa de Buda es l’aiguamoll amb més riquesa d’aus aquàtiques de Catalunya i un dels més importants de Espanya. Es per això un lloc privilegiat per l’observació de les aus, tant per experts ornitòlegs com per neòfits en la matèria.

A més presenta extenses platges solitàries en les que poder gaudir del sol i el bany en la mar en combinació amb les aigües fluvials del riu Migjorn. L’agricultura permet conèixer les pràctiques en el cultiu de l’arròs com és la plantació, la collita i la fauna associada. A la pesquera de Vicenç es mostren les arts tradicionals emprades durant segles a las llacunes per la captura d·anguiles, llobarros i d·altre especies comercials de peixos. Son atractius els passejos pels palmerars i zones més arborades de l’illa especialment las nits de lluna plena. A més, per estar ubicada entre el riu i la mar, destaquen els esports nàutics i la navegació.