Oferta turística a Buda

Amb aquesta alternativa de turisme es pretén oferir al visitant l·hostalatge a la gran masia de Buda, a on hi trobem dos plantes rematada en unes golfes.

 

La gran masia de Buda que fou lloc de trobada per les famílies de colons al acabar la jornada de treball. Actualment serveix per donar hostalatge als caçadors i visitants.

La planta pis es un habitatge de 205,60 metres quadrats de superfície útil amb sis habitacions dormitoris distribuïdes en dos ales, tres banys complerts, un ampli saló-menjador, una còmoda saleta d’estar i la cuina dotada de rebost, y la planta baixa la ocupa un habitatge, uns magatzems trasters i el vestíbul del habitatge de la planta pis. Té una superfície útil total es de 313,10 metres quadrats.

Detalls de la plant pis de la masía de Buda

L’habitatge de la planta baixa té una superfície útil total de 102,95 metres quadrats i consta de cinc habitacions, dos banys complerts i una àmplia estança en la que es troben la cuina i el menjador.

Menjador
Garatge
Dormitori
Accés

El servei bàsic es el lloguer de les dependencies amb roba de llit, tovalloles i els elements necessaris per la cuina i els banys, per a que els turistes puguin gaudir de la masia i fer la seva vida.

La responsabilitat del manteniment i neteja recaurà en els masovers, que hi viuen molt prop de la masia, i que contractaran els serveis de mà d’obra necessaris per dur a terme les feines.

Com ja s’ha dit el atractius de Buda son nombrosos. Sense sortir de l’illa el seus visitants poden gaudir del sol i les platges, dels passejos, de la pesca esportiva al riu i a la mar, de la navegació fluvial i marítima i de l’observació de les aus. Poden participar de les faenes quotidianes de l’agricultura o els preparatius de les arts de pesca, com son gànguils, bertrols i la mateixa pantena, així com les lloques dels caçadors. També es poden conèixer aspectes culturals i històrics de Buda, i els pobles que l’envolten i les seves gents.

Per la varietat i riquesa cultural, històrica i mediambiental de les terres de l’Ebre, fora de l’illa es poden visitar nombrosos indrets, espais d’interès natural com la Punta de la Banya, la platja de la Marquesa, les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, els Ullals de Baltasar, el Parc Natural dels Ports de Beseit; passejos en barca per l’Ebre fins a la desembocadura; museus com el del Montsià de Amposta, la Casa de Fusta al Poble Nou, l’eco museu del PNDE a Deltebre amb el Centre d·informació; la ciutat de Tortosa amb la majestuosa catedral i el Castell de la Suda actualment Parador Nacional; l’obra hidràulica de l’Assut entre Xerta i Tivenys; les pintures rupestres d’Ulldecona i del Perelló; poblats ibers; Benifallet i les seves famoses coves amb espectaculars formacions calcàries; la serra de Cardó a on en 1604 l’ordre dels Carmelites Descalços van fundar un monestir en un destacat paratge natural; la Terra Alta i els cellers modernistes;…i una llarga llista de pobles, tradicions, festes, ofertes gastronòmiques, etc…